-Wanneer je los laat kan opeens alles- 

Yoga Studio C: Betrokken, Warm & Persoonlijk

 

Mythen en waarheden over Pilates

1e bewering: Pilates en Yoga zijn hetzelfde 
Pilates en yoga zorgen beiden voor een beter postuur en maken je sterker en flexibeler, maar er zit wel degelijk verschil tussen het een en het ander. Yoga is een levenswijze, waarbij waarbij geestelijke betrokkenheid en ademhaling een grote rol speelt. Pilates daarentegen heeft een andere focus en flexibiliteit speelt een minder grote rol. Pilates is meer gefocust op lichaamstransformatie, yoga is meer gefocust op de geestelijke gezondheid.  

2e bewering: Pilates is alleen voor vrouwen
Wie dit zegt heeft waarschijnlijk nog nooit pilates geprobeerd! Trainen met gewichten, barbells en/of cardio-apparatuur is geen voorwaarde om effectief aan je lichaam te werken. Met Pilates doe je de oefeningen juist met meer controle en aandacht. Daardoor kun je beter voelen wat je doet, wat je traint, en ervaar je het effect veel bewuster.  

3e bewering: Pilates is alleen voor je buikspieren
Van pilates krijg je zeker sterke buikspieren, maar dat is niet het enige. Maar er participeren heel veel andere spiergroepen bij het doen van pilatesoefeningen dat je kunt zeggen dat het een training is voor het hele lichaam. 

4e bewering: Pilates is makkelijk -je ligt alleen maar op een mat te stretchen- 
Klopt, het is een mythe!

Je hebt in principe alleen een yogamat nodig en de meeste oefeningen worden liggend uitgevoerd. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op en is 'alleen maar op een matje liggen' een onwaarheid. Met pilates gebruik je juist de diepere, kleinere en stabiliserende spieren, en dat voel je! Door soms gebruik te maken van materiaal (bijv. kleine- of grote bal, ring of iets anders) zit er ook een 'fun-element' in. 

5e bewering: met pilates kun je snel gewicht verliezen 
Dat is een mythe! 

Pilates heeft heel veel voordelen, maar het verliezen van vele kilo’s in een korte tijd is daar niet één van. Sowieso is afvallen met blijvend resultaat een langer durend traject. 

Pilates resulteert wel in een strakker lichaam en daarmee zie je er sowieso slanker uit! 

6e bewering: je moet lenig zijn om pilates te (kunnen) doen 
Omdat pilates vaak wordt vergeleken met yoga, wordt gedacht dat je jezelf in allerlei standjes en bochten moet kunnen wringen. Maar een van de voordelen van pilates is juist dat iedereen het kan. Ongeacht welke tak van sport je hebt uitgeoefend, je leeftijd is ............. je doet wat binnen jouw mogelijkheden ligt of past dit aan aan je mogelijkheden!  

E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn