Wanneer je los laat kan opeens alles  - 

Yin Yoga

Intensiteit *

Yin Yoga is een vorm van yoga waarbij je je richt op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Bij Yin Yoga rek je de dieperliggende spieren en maak je het bekkengebied los. Vooral mensen met een zittend beroep zullen veel voordeel halen bij de vorm van yoga. De eenvoud maakt deze vorm van yoga geschikt voor beginners, gevorderden, jong en oud. 

Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spanning juist los. De houdingen worden veelal zittend of liggend uitgevoerd. Yin yoga kun je het beste ’s morgens beoefenen, omdat de spieren dan nog stijf zijn, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt. 

Verkennen en verleggen van je grenzen 
In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is het rustige karakter van de Yin yoga dat de meeste deelnemers aanspreekt. Het is fijn om de tijd te nemen om te luisteren naar je lichaam. De samenwerking tussen ademhaling en houding bewust te ervaren. 

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken.
Het basisprincipe waarin dit gebeurd is steeds volgens hetzelfde: in de houding komen, de gepaste grens van de rek opzoeken, de spieren zacht laten worden, stilte in je zelf zoeken, de houding langere tijd vasthouden om tot slot veilig uit de positie te komen. 

Spieren loslaten
Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt, 

Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn.
De spieren zijn yang: elastisch en zacht.

De begrippen yin en yang zijn overal op toe te passen.
Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke.
Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke.

Yang staat voor lucht en licht.De uitademing. 
Maar ook de zon, wit, warm, mannelijk, open en naar de hemel gericht. 
Ying vertegenwoordigd de aarde en het donker. De inademing. 
Maar ook de maan, schaduw, koud, stevig, vrouwelijk, naar binnen gekeerd, op de aarde gericht. 

Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt, Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Atleten beëindigen hun carrière doorgaans door problemen met hun gewrichten, niet vanwege het gebrek aan spieren. 

Hoewel veel ouderen mee doen aan deze les, is het ook zeer geschikt voor jonge mensen. Jonge mensen die het druk hebben, mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben (gehad)....
Een veel gehoorde opmerking is dat mensen aangeven dat zij zo veel beter slapen na een les Yin Yoga.
Yin Yoga is heel fijn voor mensen die last hebben van fybromyalgie. Zij kunnen 'sporten' en al werkend met de basisprincipes (zie 'verkennen en verleggen van je grenzen' hierboven)  verkrampte ledematen oprekken, waardoor er weer meer bewegingsvrijheid ontstaat. 
Yin Yoga is gewoon voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust en tijd voor zichzelf. 

Data en lestijden Yin Yoga 

Yoga Studio C heeft meerdere locaties. 
Hieronder de lesdagen en -tijden per locatie. 

Hieronder de lesdagen - tijden voor Yin Yoga & de mogelijkheden om te reserveren 

Klik hier voor het rooster algemeen 
Klik hier voor het rooster Yin Yoga 

Reserveren voor een les en/of afspraak kan op de volgende manier(en):
(Bel / SMS/What’s App 06 22428669 
*ceres@yogastudioc.nl 
\:Klik op 'direct boeken'. 

Yin Yoga is een oefenmethode die ook 1 op 1 gedaan kan worden door middel van Personal Coaching/Privé training. Vraag eens naar de mogelijkheden. 
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn